sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Yhteistyötä Ruotsin JAK:n kanssa

Ruotsin JAK:sta otettiin menneellä viikolla yhteyttä. He ovat seuraavassa newsletterissä julkaisemassa tilannekatsauksia maailmalla käynnissä olevista JAK-hankkeista. Sovittiin että annan tilannekatsauksen Suomen JAK:n starttaamisesta vielä helmikuun aikana.

Sovin perjantaina heidän kanssaan siitä, että voimme Suomessa käyttää samoja sopimuspohjia ja jäsensopimuksia kuin mitä Ruotsissa käytetään.
Tämä on todella suuri apu meille. Ei nimittäin tarvitse keksiä/luoda kaikkia sopimuspohjia itse. Saamme heidän ruotsin kieliset "kaavakkeet" käyttöömme.
Samalle tulee hoidettua toisen kotimaisen kielen hallinta lähes itsestään :-)

Tästä se lähtee! Nyt olen saanut simulaatioajot tehtyä. Niiden perusteella olen siis varmistanut sen, että säästämispisteet ja lainotuksen antaminen (heidän julkaisemilla kaavoilla) todella toimii.

Seuraavana onkin edessä yrityksen starttaaminen (sitä ennen vielä yrityksen starttirahan selvittäminen/hakeminen).

3 kommenttia:

  1. Moi,

    Kiitos tästä tilannekatsauksesta Antti - hyvältä kuulostaa. On suurta etua siitä, että ruotsissa haluavat jeesailla ja tehdä yhteistyötä, jotta ei aivan kaikkea tarvitse kuitenkaan aloittaa ihan nollista.

    Sellainen kysymys vielä, että eikös JAK-säästämisessä täydy kuitenkin olla tili jossain ns. valtavirtapankissa? Minulla on tili parissakin eri pankissa, mutta ainakin toisesta olen kaavaillut irtautuvani tyystin.

    VastaaPoista
  2. JAK:lla tulee tietysti olemaan tilit valtavirtapankeissa (siitä ei pääse oikein eroon ainakaan kovin helposti).
    Toisaalta joudumme tekemään niin, että kun jäsen tekee talletuksen, se tulee tavallisesta pankista tilisiirtona JAK:n tilille. Myös lainaraha joudutaan siirtämään JAK:n pankkitililtä jäsenen jollekin pankkitilille. Tässä tulee tietoturva/oikeusturva yms. muut lakisääteiset asiat vastaan.

    VastaaPoista
  3. Hei Antti,

    halusin vain kertoa, että perheemme odottelee
    innolla toiminnan käynnistymistä!
    Tämä on upea juttu! Tsemppia hankkeeseen ja kiitos.

    VastaaPoista