sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Yhteistyötä Ruotsin JAK:n kanssa

Ruotsin JAK:sta otettiin menneellä viikolla yhteyttä. He ovat seuraavassa newsletterissä julkaisemassa tilannekatsauksia maailmalla käynnissä olevista JAK-hankkeista. Sovittiin että annan tilannekatsauksen Suomen JAK:n starttaamisesta vielä helmikuun aikana.

Sovin perjantaina heidän kanssaan siitä, että voimme Suomessa käyttää samoja sopimuspohjia ja jäsensopimuksia kuin mitä Ruotsissa käytetään.
Tämä on todella suuri apu meille. Ei nimittäin tarvitse keksiä/luoda kaikkia sopimuspohjia itse. Saamme heidän ruotsin kieliset "kaavakkeet" käyttöömme.
Samalle tulee hoidettua toisen kotimaisen kielen hallinta lähes itsestään :-)

Tästä se lähtee! Nyt olen saanut simulaatioajot tehtyä. Niiden perusteella olen siis varmistanut sen, että säästämispisteet ja lainotuksen antaminen (heidän julkaisemilla kaavoilla) todella toimii.

Seuraavana onkin edessä yrityksen starttaaminen (sitä ennen vielä yrityksen starttirahan selvittäminen/hakeminen).

keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Korko ja inflaatio

Hei pienen tauon jälkeen. Olen uppoutunut pankkitoiminnan simuloimiseen että blogin kirjoitus on jäänyt vähiin, pahoittelen tilannetta. Yritän korjata asian.

Tässä on muuten linkki JAK dokumenttiin, jossa varsin selkeästi kuvataan koron vaikutus inflaatioon ja inflaation vaikutus yhteiskuntaan. Kannattaa ehdottomasti katsoa.

-- Antti